La Universitat Popular de l’Alt Camp és una iniciativa del Casal Popular La Turba amb el programa de la Comunalitat de Valls que neix de la necessitat de construir un espai d’aprenentatge des de i per als moviments socials de base, com un procés permanent de formació. Així doncs, es busca generar un espai de recerca, creació i producció col·lectiva de pensament crític.

La UPAC es una estructura popular gestionada de forma assembleària i transparent que disposa d’una organització àgil, per tal de fomentar l’organització de sessions formatives de caràcter quadrimestral.

Un dels principals objectius es facilitar l’accés universal al coneixement, d’aquesta manera, les sessions s’adapten a les capacitats econòmiques dels seus assistents i, alhora, disposa d’un repositori on poder recuperar les sessions que ja s’han ofert. Així doncs, des de la UPAC es pretén ser un espai de lluita davant dels processos de privatització, clientelars i elitistes de la gestió dels sabers de la universitat actual.

Sessió 1
Cultura popular i conflicte

Primera sessió sobre el curs de la cultura popular com a element ideològic i antropològic de la societat amb Manuel Delgado, director del GRECS i membre del grup Cultura Popular i Conflicte de l’Institut Català d’Antropologia; la Maria Mestre, grallera del grup Els Vinardells i Jordi Robert, periodista, professor i membre del Casal Popular La Turba.

Sessió 2
La cultura autogestionada. Cultura tradicional i avantguarda

Segona sessió sobre el curs de la cultura popular com a element ideològic i antropològic de la societat amb la Beatriz del Monte, àlies Bewis de la Rosa, investigadora i artista interdisciplinària que conjuga tradició i avantguarda, allò urbà i rural, afirmació i qüestionament, discurs i acció. D’altra banda, també hem comptat amb els organitzadors de la Festa Major Alternativa de Manresa, la més antiga que se celebra al país i pionera d’un model que s’ha replicat a pobles i ciutats de tot Catalunya.

Sessió 3
Pensament contemporani

Tercera sessió del curs de cultura popular com a element ideològic i antropològic de la societat, en aquesta jornada es tracta la descentralització de l’art contemporani. Durant el debat amb Anna Maria Andevert, Zoraida Roselló, i Ortèsia Cabrera, vam debatre sobre el concepte de descentralització, sobre la vinculació publicoprivada amb relació al finançament dels diversos projectes i de les diferents interpretacions de l’art contemporani, per part de les ponents

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022